לעשות חשבון נפש תחת הכותרת "הפחד לא משתלם"
במהלך מסע הפרסום, נחשפנו לשני פרסומות הפונות לקהלי יעד שונים, בפרסומת אחת עדי מסבירה לסבתא במהלך ההספד כמה כסף היא הייתה משאירה אילו הייתה משקיעה בבורסה, כפנייה לקהל היעד המבוגר. ובפרסומת השנייה, עדי מוצגת לצד זוג צעיר ביום החתונה כפנייה לקהל היעד הצעיר יותר, זוגות בתחילת דרכם.
אז בין אם אתם צעירים, מבוגרים, או "באמצע" קחו כמה דקות עם עצמכם, ושאלו את השאלה – האם אני באמת מפחד להשקיע את ההון הזמין עבורי להשקעה? מהם מניעי הפחד שלי, האם הם פועלים לטובתי או לרעתי?
התייחסו למילה "השקעה" בצורה רחבה, לא בהכרח בהקשר של השקעה בבורסה. אפשרויות ההשקעה הפתוחות לציבור הישראלי הינן רחבות מאוד. על ידי כך, תוכלו לנצל את כוחו של הקמפיין לחשבון נפש אישי, שאולי יטיב עמכם ועם כספכם בעתיד.
עו"ש ופקדונות בישראל
נתון שעולה במאמר שפורסם באתר "גלובס" בצירוף ציטוט דבריו של איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה בתל אביב. הרעיד אותנו קלות, שימו לב – הציבור מחזיק בכ- 1 טריליון שקל בעו"ש ופיקדונות! אתם תופסים את המספר? טריליון שקל, השייכים לאנשים פרטיים, אך אינם עובדים עבורם.
נתון נוסף העולה במאמר, מסביר את השקת מהלך הפרסום של הרשות לניירות ערך בתל אביב, מסתבר שבעשור האחרון ישנה מגמה בולטת של יציאת הציבור הרחב מהשקעה בבורסה, המתבטאת כירידה דרמטית של כ- 38% במספר המשקיעים באופן ישיר בשוק המניות, מכ- 253 אלף משקי בית שהשקיעו באופן ישיר בבורסה בסוף שנת 2010 לכ- 157 אלף בלבד בשנת 2018. רק 6% מהציבור מושקע כיום באופן ישיר בבורסה.
מנגד, מוצגים נתוני תשואה גבוהים שנרשמו למדד ת"א-35 תשואה של 375% ומדד ת"א-125 עם תשואה של 345% בעשרים שנים האחרונות.
אז מה עדיף?
אין בכך בכדי להסיק מסקנות האם השקעה בבורסה היא הנכונה עבורכם, או שעליכם לפנות לאפיקי השקעה שונים כגון נדל"ן, בין אם בארץ או בחו"ל או באפיקי ההשקעה השונים. לא ניתן להסיק גם שההשקעה מבטיחה לכם רווח. אך יש נתון אחד שעליו אין ספק, ביצוע השקעה מלווה בפוטנציאל לרווח, כנגד הסיכון עולה צפי התשואה. מכאן עליכם לקבל את ההחלטה שאינכם מעוניינים שהכסף שלכם יהיה שותף לטריליון השקלים אשר נמצאים בחשבונות העו"ש והפיקדונות והגיע הזמן שהוא יתחיל לייצר עבורכם ערך נוסף.
האם בעזרת הבורסה? בעזרת נדל"ן? בעזרת אפיקי השקעה אחרים? אחריי שהשתחררתם מהפחד שעצר אתכם וקיבלתם החלטה – הכוח נמצא בידיים שלכם. "צאו אל העולם" במטרה לקרוא, ללמוד, לשאול, להתייעץ, לחקור ולהתנסות – מהי ההשקעה שהכי מתאימה לכם, למטרות שלכם, להון הפנוי עבורכם, ולרמת הסיכון שאליה אתם מכוונים. ותזכרו, הפחד לא משתלם.