המיקום האידיאלי של סלוניקי, כמו גם העובדה ששלטו בה עמים שונים לאורך ההיסטוריה, הפכו אותה גם לצומת קולינרי מרכזי. הנה כמה מנות מעולות שלא כדאי לפספס.
אוכל רחוב בסלוניקי שכדאי להכיר
בוגוסטה
מה זה? עוגת פילו וניל מהממת
בוגוסטה הוא אחד המאכלים הכי מפנקים שיש בסלוניקי. זוהי עוגת שכבות המורכבת מפילו דק ופריך הנעשה במקום (אלא מה), עם מילויים שונים. הבוגוסטה המסורתית החלה את דרכה כמזון בארוחת הבוקר עבור משכימי הקום שהתחילו את יום העבודה שלה מוקדם, אך היום מדובר באחת המנות הפופולריות – וכזו הנאכלת בכל שעות היום.
המלית המסורתית היא שמנת מתוקה עם אבקת סוכר מלמעלה, אך ברחבי העיר תמצאו שלל גרסאות טעימות לא פחות – עם גבינה, תרד או בשר.
קולורי
מה זה? הגרסה המקומית (והעתיקה!) לבייגלה
במבט ראשון, הקולורי הסלוניקאי יראה לכם כמו "סתם" בייגלה פשוט – אך כבר בביס הראשון תבינו שמדובר במעדן של ממש. הטעם המתוק-מלוח של הבצק, השומשום המדהים (כן, כן, מי היה מאמין ששומשום יקבל שם תואר שכזה) וחומרי הגלם הטריים הופכים את הקולורי לאוכל רחוב מנצח שכיף לנשנש במהלך יום הטיול.
הקולורי מורכב מקמח, שמן זית, מים, שמרים, מלח וסוכר, עליו זורים זרעי שומשום טריים. בחלק מהדוכנים תמצאו לצידו גם הצעות הגשה כמו גבינת פטה או ריבה מתוקה – אל תהססו לטעום את השידוך!
פשטידה מסורתית
מה זה? שילוב בין בצק מעולה, ירקות טריים ומילויים מלוחים ומתוקים
הפשטידות היווניות הן מוסד קולינרי בפני עצמו, אך אין ספק שהגרסאות הטובות ביותר שלהן נמצאות ברחוב, בדוכנים אקראיים ברחבי סלוניקי. הבצק עדין להפליא, המילויים מגוונים מאוד ואתם יכולים ליהנות מארוחת בראנצ' או אפילו צהרים נהדרת באוויר היווני החמים.
הלהיט התורן בגזרת הפשטידות המקומיות הן פשטידות עוף ואפונה, אך גם פשטידות תרד עם פטה מתפוררת, בצל מוקפץ או פלפלים קלויים יהיו בחירה נהדרת!
קרפ יווני
מה זה? ממש כמו הצרפתי שאנחנו מכירים, רק בגרסה יוונית
יש ניחוחות שאי אפשר לסרב להם, במיוחד אם מתחשק לכם מתוק ואתם באמצע טיול בסלוניקי השמשית. הקרפ הוא אחת ממנות הרחוב המנצחות של העיר, והוא מוגש במגוון מילויים – מתוקים ומלוחים. תוכלו למצוא את העטיפה המתוקה עם מילויי גבינה שונים, עשבי תיבול וכדומה, כמו גם עם מילויים מתוקים דוגמת נוטלה, בננות, עוגיות מרוסקות ושאר מתוקים נהדרים.
פטסאס
מה זה? מרק בשרי עשיר
פטאסט הוא ללא ספק מנה נהדרת המזוהה יותר מכל עם אוכל רחוב. בעבר הוא היה נאכל בעיקר על ידי הפועלים השבים הביתה לאחר יום עמל ארוך אך היום הוא מוגש בכל שעות היום בדוכנים נבחרים. זהו אחד המרקים העשירים ביותר שתפגשו, המבושל לרוב עם בשר חזיר או עגל, בתוספת תיבול של שום גולמי, חומץ ומוגש בלווית פלפל אדום חריף. בקיצור, ממש לא כדאי לפספס.
גירוס
מה זה? הגרסה המקומית והמושחתת לשווארמה
אחד הבלאגנים הכי משביעים וטעימים שתמצאו בסלוניקי הוא הגירוס, הגרסה המקומית לשווארמה שלנו. בשר השווארמה יהיה עשוי לרוב מבשר עוף או מבשר חזיר, בצק הלאפה יהיה קריספי הרבה יותר ממה שאנו מכירים והתוספת הכי אהובה ופופולרית היא ציזיקי (יוגורט עם מלפפונים), כמו גם בצל, עגבנייה, רוטב חרדל וצ'יפס.